grafen.cz technický portál grafen.cz - to jsou nejen nové technologie

A+ A A-

Írán: Lhůta pro dohodu se prodlouží o 3 měsíce, ruský MZV Lavrov se vrací na jednání = šance na dohodu jsou reálné

Ropný trh si dnes všímá především informací o tom, že ruský ministr zahraničních věcí Sergej Lavrov se dnes vrátí na jednání mocností s Íránem poté, co tato jednání včera opustil s komentáři v tom smyslu, že je placený za jiné věci, které se na jednání neodbývají a proto se přesune jinam.

Oznámení návratu si pak velká část trhu vykládá jako signál možného či pravděpodobného dosažení celkové dohody. Podle agenturních zpráv bude po jeho návratu vydáno oficiální prohlášení z jednání, které bude obsahovat především prodloužení časové lhůty zhruba o 3 měsíce tzn. do konce června. Podle Lavrova je možné očekávat rámcovou dohodu, pokud žádná ze stran nepřijde s nějakými novými požadavky.

Ropa reaguje a tyto zprávy a na současné posilování dolaru pokračujícím poklesem.

 

1.gifa

 

 

 zdroj: www.kurzy.cz

 Tento článek podléhá licenci Creative Commons Uveďte autora-Zachovejte licenci 3.0 Česko

Pro psaní komentářů se přihlašte

Houseboats.cz - návrh, výroba a prodej Hausbótů

  

hausbot

 

Více na www.houseboats.cz

 

Ekonomicke aktuality

  • Poslanci na středeční schůzi v úvodním kole řeší návrh státního rozpočtu na příští rok. Budou schvalovat jeho základní parametry, tedy příjmy, výdaje a schodek. Ten má podle vládního návrhu příští rok činit 241 miliard korun, což je o 41 miliard méně, než má mít ten letošní upravený. Rozpočet není možné zamítnout, lze ho pouze vrátit vládě k přepracování. To chce udělat opoziční ANO a i donedávna vládní Piráti.

  • Lidé v předdůchodovém věku, ale i senioři mají zájem pracovat. Ukázal to průzkum agentury STEM/MARK. Oslovení lidé by nejčastěji chtěli pokračovat v posledním zaměstnání, což ale často není možné. Novou práci je pro ně obtížné najít. Podle odborníků se ale situace začíná pomalu zlepšovat.

  • Ve středu budou poslanci jednat o rozpočtu na příští rok. Opozice jej ostře kritizuje. „Není to účelové, vycházíme z výtek Národní rozpočtové rady,“ řekl v Událostech, komentářích bývalý senátor Lukáš Wagenknecht (Piráti). Strana chce návrh vrátit ministrovi financí k přepracování, stejně jako ANO i SPD. „Nemalé otazníky nad některými kapitolami jsou, ale bylo by potřeba se zamyslet nad celkovou strukturou rozpočtu. Potřebujeme pokračovat v konsolidaci,“ myslí si ekonom Dominik Stroukal, který byl dalším hostem pořadu. Zástupci vládních stran ani největší opoziční strana ANO pozvání do pořadu nepřijali.

  • České automobilky vyrobily v prvních třech čtvrtletích letošního roku už téměř milion a sto tisíc osobních vozů – meziročně o necelých osm procent víc. Tento fakt je nicméně v kontrastu s poptávkou po elektromobilech, jejichž výroba tvořila zhruba desetinu zmíněného počtu vozů a jejichž podíl na celkové produkci klesl. V Evropě je o ně zároveň malý zájem navzdory snaze Evropské unie, která prodej elektromobilů podporuje – na rozdíl od aut se spalovacími motory.

  • Stále víc obchodů a služeb umožňuje platbu kartou. Za první pololetí jejich počet vzrostl o více než 21 tisíc téměř na 342 tisíc, vyplývá z dat Sdružení pro bankovní karty. Pokrytí terminály se ale liší mezi regiony – v menších obcích zůstávají prodejci na rozdíl od větších měst často u hotovosti.

Copyright © 2010-2020 grafen.cz - všechna práva vyhrazena

Přihlásit nebo Registrovat

PŘIHLÁSIT SE

fb iconPřihlásit přes Facebook

Registrovat

Registrace uzivatele
nebo Zrušit